Over ons

Wij zijn Danny en Rianne Kommer, samen met onze kinderen wonen we in het stadje Ghimbav in Roemenië. Hier wonen we sinds februari 2014 met als doel om een veilig thuis te bieden aan Roemeense kinderen die zijn achtergelaten door hun ouders.

Achtergelaten kinderen…?  In december 2011 verbleven we voor een aantal weken in de Roemeense stad Targu Mures, we volgden destijds een discipelschapstraining via de organisatie Youth With A Mission. Daar bezochten we in een nabijgelegen stadje een kinderziekenhuis en brachten tijd door met de kinderen op één van de afdelingen in het ziekenhuis. We kwamen tot de ontdekking dat de kinderen op deze afdeling waren achtergelaten door hun ouders.

We kunnen wel zeggen dat deze ochtend in dit kinderziekenhuis ons leven veranderde. We werden diep geraakt door wat we zagen. Kleine kindjes, tientallen, sommigen van hen hunkerend naar aandacht. We hielden hen in onze armen, ze klampten zich aan ons vast… niet wetend wanneer ze weer vastgehouden zouden worden. Terwijl anderen wegkropen in het uiterste hoekje van hun ledikant, schuw, angstig en alleen. Vanaf deze ochtend in het kinderziekenhuis kregen de achtergelaten kinderen een speciaal plekje in ons hart en begon het idee te groeien om ons huis open te stellen voor kinderen die zijn achtergelaten in Roemenië.

Onze drijfveer is ons geloof in God, we geloven dat Hij ons hart raakt voor deze kinderen. Dit heeft ons ertoe gezet om in 2014 Nederland achter ons te laten en samen met ons zoontje David te verhuizen naar Roemenië. In september 2014 is onze zoon Benjamin geboren en in februari 2017 werd onze dochter Emily-Joy geboren.

In december 2015 is het gezinshuis ‘Casa Nadina’ (link naar project Casa Nadina) van start gegaan. Naast onze drie biologische kinderen wonen er inmiddels drie pleegkinderen bij ons in het gezin. Ons doel met het gezinshuis is om plaats te bieden aan ongeveer zes kinderen uit opvanghuizen.

Naast en door ons gezinshuis is het onze wens om een inspiratie te zijn voor mensen om ons heen, om zich te ontfermen over de achtergelaten kinderen en hierin ondersteuning te bieden waar mogelijk. Er zijn verschillende manieren om van betekenis te zijn; zoals het bezoeken van de baby’s/ kinderen/ tieners in de ziekenhuizen en opvanghuizen, het opnemen van een kind in het gezin d.m.v. pleegzorg, het starten van een gezinshuis of het organiseren van vakanties/ kampen voor de kinderen uit de opvanghuizen.

Vanuit de Europese Unie wordt er in Roemenië op aangestuurd om de grootschalige opvanghuizen te sluiten en om te zetten in kleinschalige opvangmogelijkheden. Een positieve ontwikkeling waar we graag ons steentje aan bij willen dragen.

Bent u geïnteresseerd geraakt in het werk? Wilt u graag op de hoogte blijven of er meer over weten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief! (Inschrijven nieuwsbrief)

Of neem een kijkje bij onze blogs voor actuele informatie. (Link blog)