Over ons

Wij zijn Danny en Rianne Kommer, gelukkige ouders van onze twee zoontjes en dochtertje David Benjamin en Emily Joy.

IMG_5922Sinds februari 2014 wonen we in Roemenië met als doel om een gezinshuis te starten voor kinderen die door hun ouders zijn achtergelaten in het ziekenhuis.

Onze visie om een gezinshuis in Roemenië te starten ontstond in december 2011. Nadat we onze opleidingen tot pedagogisch werker en verpleegkundige hadden afgerond, namen we deel aan een discipelschapstrainingschool via de organisatie Youth with a Mission. Tijdens deze training verbleven we zes weken in Roemenië, in deze periode bezochten we een kinderziekenhuis. We werden diep geraakt door wat we zagen; Tientallen pasgeboren baby’s en jonge kinderen die hier waren achtergelaten door hun ouders. We brachten een ochtend tijd met deze kinderen door, sommigen van hen hunkerend naar liefde, ze klampten zich letterlijk aan ons vast en anderen vermeden elk contact met ons. We denken omdat hun schreeuw om liefde al te vaak was genegeerd.
We kunnen wel zeggen dat deze ochtend ons leven veranderde. Toen wisten we: ‘Voor deze kwetsbare groep kinderen willen we ons inzetten, voor hen willen we ons huis openzetten’.

Er is veel gebeurd sinds dat moment in december 2011!
Onze beide zoontjes en dochtertje werden geboren, de verhuizing naar Roemenië en de eerste twee meisjes uit een Roemeens opvanghuis verblijven sinds december 2015 in de weekenden en vakanties bij ons thuis. Beide meisjes zijn achtergelaten door hun ouders in het ziekenhuis, vermoedelijk vanwege hun aandoeningen. We zijn in afwachting van een definitieve toewijzing als pleeggezin door de rechter.

kaart Roemenië

Onze drijfveer

Het starten van het gezinshuis zien we als onze roeping, de reden van onze komst in Roemenië. En met roeping bedoelen we eigenlijk simpelweg dat we geloven dat God het verlangen in ons heeft gelegd om de situatie van een aantal van deze kinderen te veranderen. We geloven dat op het moment dat wij diep geraakt werden door wat we zagen toen we voor het eerst in het ziekenhuis waren en geconfronteerd werden met de kinderen die waren achtergelaten. Dat God ons Zijn hart voor deze kinderen liet voelen.

Er zijn duizenden kinderen die zonder ouders opgroeien in Roemenië. Wij zullen ze niet allemaal kunnen helpen, en velen zullen zeggen ’t’is een druppel op de gloeiende plaat’. Maar wij geloven dat elk kind waarin we investeren en die we een familie kunnen geven, van enorme waarde is. En dat maakt een geweldig verschil!