Hulp nodig!

Hoi allemaal,

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen…
Wij hebben hulp nodig!

Want we hebben dromen, die dromen hebben ervoor gezorgd dat we vier jaar geleden zijn verhuisd naar Roemenië met als doel voor ogen om een gezinshuis op te zetten voor kinderen die zijn achtergelaten door hun ouders. Naast en door het openstellen van ons huis en gezin voor kinderen uit Roemeense opvanghuizen hopen we een inspiratie te zijn voor de

mensen om ons heen. Het zou geweldig zijn als het gezinshuis concept een plekje krijgt in het Roemeense jeugdzorgsysteem. Zodat meer kinderen de mogelijkheid krijgen om op te groeien in een gezin.

Vandaag de dag leven er tientallen duizenden kinderen en jongeren in grootschalige Roemeense opvanghuizen. Het is geen veilige en gezonde plek om in deze opvanghuizen op te groeien. We zien met eigen ogen hoeveel deze kinderen tekort komen. Een groot deel van de kinderen en jongeren in de opvanghuizen hebben een verstandelijke of lichamelijke handicap. We merken dat ons hart juist naar deze kwetsbare groep uitgaat. Een andere droom voor de toekomst heeft hiermee te maken (een) kleinschalig(e) huis (huizen) op te zetten voor deze kwetsbare groep, kinderen en jongeren met een ernstige handicap, ziekte en/of trauma, waarvoor het onmogelijk is om in een gezin te wonen.

 

We realiseren ons dat deze dromen niet klein zijn. Alleen kunnen we dit in ieder geval niet doen! We durven deze dromen te dromen omdat we geloven dat God de gever is van deze dromen. We mogen door hem gebruikt worden. Maar wie zijn wij, met ons tweetjes hier in Roemenië? We kunnen meer bereiken als we het samen met anderen kunnen doen!

En daarmee komen we terug op onze vraag, wil jij meehelpen om de toekomst van de Roemeense kinderen die zijn achtergelaten, mooier te maken?

Hoe kun je meehelpen?

Vier jaar geleden is Stichting Obed in het leven geroepen om mee te helpen deze visie te verwezenlijken. In Stichting Obed zitten fijne mensen met hetzelfde doel voor ogen voor de achtergelaten kinderen in Roemenië. Maar we hebben versterking nodig!
Concreet zijn we op zoek naar bestuurders voor de stichting. Nu het gezinshuis van start is gegaan doordat twee Roemeense meisjes uit het opvanghuis sinds november bij ons wonen, gaan we met elkaar een nieuwe fase in. Een fase waarin we letterlijk en figuurlijk het gezinshuis verder gaan opbouwen. Ga jij met ons verder in dit mooie en uitdagende avontuur?

Misschien voel je er wel wat voor om mee te helpen maar is bestuurder zijn niets voor jou? Neem contact met ons op want dan kun je mogelijk als vrijwilliger via stichting Obed betrokken zijn!
Of ken jij iemand in jouw omgeving waarvan je denkt dat hij/zij hier interesse voor heeft, we komen graag in contact!

De focus voor de komende periode ligt op het werken aan een breder netwerk als stichting zijnde, acties en projecten opzetten t.b.v. fondswerving voor het gezinshuis en daarnaast praktisch, de verbouwing van het gezinshuis in Roemenië.

Ben je nieuwsgierig geworden, heb je interesse of wil je graag meer informatie?

Neem dan contact op met Stichting Obed:
Joke de Beer: voorzitter@stichtingobed.nl

Of neem contact op met ons:
Danny en Rianne Kommer: danny@stichtingobed.nl / rianne@stichtingobed.nl
Telefoon nummers:       Danny: 0040751759407 /  Rianne: 0040751815994
(je belt dan wel naar Roemenië 😉 )

Bedankt voor het lezen!

Hartelijke groeten,

Danny & Rianne Kommer