De verbouwing is begonnen!

De afgelopen twee weken hebben we geweldige hulp gehad van 15 jongeren uit onze kerk in Heerde! In tenten achterin onze tuin hebben ze overnacht, tenminste de meeste van hen, want de eerste week hebben we behoorlijke regenbuien gehad waardoor een aantal voor een paar nachten boven hebben geslapen. De tweede week was het andere uiterste met zo’n 35 graden!
Ondanks de weersomstandigheden is er enorm veel werk verzet in en om het huis door deze toppers. Daarnaast zijn zes jongeren betrokken geweest bij het kinderwerk van casa Perla, dit is een organisatie welke voorziet in naschoolse opvang/huiswerkbegeleiding in het Roma-dorp in Codlea. Deze zes jongeren hebben elke middag kinderprogramma’s verzorgd bij casa Perla. Dit werd enorm gewaardeerd door de kinderen en medewerkers van casa Perla.

IMG_1105 IMG_1106

De rest van de groep heeft geklust in en om het huis. Er is een mooie schutting gemaakt van ongeveer 50 meter! Daarnaast is het dak van de garage en opslag vernieuwd.
Alle elektra in de garage en de opslag is vernieuwd, de elektra die er voorheen zat was niet meer veilig.
Er is een start gemaakt met het vernieuwen van de deuren van de garage en opslag.

En verder voor ons een belangrijke en mooie stap is dat de volledige bovenverdieping is gestript. De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat het vochtprobleem in huis hoofdzakelijk veroorzaakt wordt doordat bepaalde delen tussen het dak en de muur niet geïsoleerd zijn. Daarnaast is het dak van het huis toe aan vervanging. Voordat we slaapkamers boven kunnen realiseren zal dus eerst het dak aangepakt moeten worden.

Voor de komst van de groep hadden we besloten om de bovenverdieping te strippen en zo klaar te maken om verder te kunnen gaan met de vernieuwing van het dak zodra dit financieel mogelijk zou zijn. Best spannend ook, want het was voor ons een stap in vertrouwen op God en Zijn voorziening.
Het was dan ook een enorme bemoediging dat op de dag dat we begonnen met het leeghalen van de bovenverdieping er diezelfde avond iemand bij ons thuis kwam en ons een envelop overhandigde met daarin een mooie gift. Hierdoor kan er gestart worden met de vernieuwing van het dak! God is goed!

IMG_1071 IMG_1117 IMG_1129 IMG_1150 IMG_1247 IMG_1262 IMG_1316 IMG_1320 IMG_1322IMG_1338