Automatische schuifdeuren

We mogen opnieuw terug kijken op een fijn weekend! Van vrijdagavond tot zondagavond waren de twee meiden bij ons. Het is mooi om te zien hoe ons huis ook steeds meer een huis/plekje voor de meiden wordt. Het weeshuis noemen de kinderen cabana (wat betekend: hut. omdat het een groot houten gebouw is) en ons huis noemen ze acasa (wat in het Nederlands thuis betekend).

We hopen dat ons huis voor deze meisjes écht acasa mag gaan worden. Het is geweldig om te zien hoe de meiden genieten van de persoonlijke aandacht. Als ze een nieuwe pyjama, kleren of jas aan hebben dan zijn ze enorm blij en kijken gelijk in de spiegel en vragen of het voor hun is.
Een bakje kinderyoghurt na de maaltijd is een feest, er wordt dan wel 100x gezegd dat ze een toetje hebben en deze wordt met genot gegeten tot de laatste hap.
Toch zijn veel dingen ook nieuw voor ze. Het oudste meisje is alleen gewend om met het ontbijt melk te drinken en de rest van de dag water. Ranja is dan ook nieuw voor haar en heeft ze moeten leren drinken. Dit is op zich wel grappig om te zien, het doet ons denken aan onze jongens die als baby voor het eerst fruit en groente proefden en grappige gezichten trokken.
In het weekend ging Danny met één van de meiden naar een winkel om kattenbrokken te kopen. Bij de winkel hadden ze automatische schuifdeuren bij de in- en uitgang. We liepen vanaf de auto naar de ingang en het meisje zag ineens de deur en stond stil en raakte in paniek. Ze begon te schreeuwen en wou niet naar binnen want de deuren waren eng! Ik realiseerde me dat ik hier nooit bij nagedacht had en normaal gesproken gewoon winkels in en uit loop. Na haar verteld te hebben dat we samen gaan, hand in hand en de deuren niet eng zijn omdat ze open gaan voor de mensen, zijn we heel langzaam ernaar toe gelopen en uiteindelijk de winkel in en uit gegaan. Wat een overwinning voor het meisje!
Tegelijkertijd naast deze spanning, is een boodschap doen ook een uitje, waar later door haar nog regelmatig over gesproken wordt.

Vorige week lazen we een Roemeens nieuwsartikel dat de kinderbescherming de weeshuizen gaan vernieuwen! Deze verandering komt door Europese gestelde eisen. Alle grootschalige opvanghuizen worden vernieuwd naar kleinere huizen. We zijn blij om dit nieuws te horen. Op dit moment krijgen veel kinderen te weinig begeleiding, aandacht en liefde doordat ze in grote huizen wonen met veel kinderen en weinig begeleiders. We hopen dat deze situaties van de kinderen door deze ontwikkeling beter zal gaan worden. Daarnaast moeten we ook reël zijn: Dit is mooi nieuws en klinkt als een geweldige verbetering, maar het is op dit moment alleen nog een plan… Het moet komende jaren gaan uitwijzen of dit plan ook uitgewerkt gaat worden… Wij hopen van wel!

Deze week hopen we dat het dossier van pleegzorg naar de rechter gebracht gaat worden. Ook zijn vandaag de vakanties afgelopen en moest David ook weer naar de peuterspeelzaal na drie weken. Hij heeft een leuke ochtend gehad!
Verder gaan we deze week een kamer op de bovenverdieping renoveren. Hier moet geschilderd worden, gesaust, laminaat gelegd worden en een klein keukentje geinstaleert worden. Gisteren hadden we een geluk bij een ongeluk…. Er was een koppeling die aan de waterleiding vast zit gescheurd. Deze zat in de muur. het water trok door de muur heen in dit kamertje en de hele vloer stond onder water waardoor het beneden in onze keuken begon te lekken. Gelukkig hebben we het probleem gisteravond kunnen repareren! Een ander geluk is dat we de kamer nog moesten renoveren en de nieuwe vloer er nog niet inzit!

Tot slot nog een leuk bericht van ons als trotse ouders: Benjamin begint sinds vorige week te lopen achter zijn loopwagen!

Dit was het weer. Een goede week allemaal!

IMG_3533

Benjamin aan het wandelen met zijn loopwagen!

IMG_3550

Lekker verven

IMG_3557 IMG_3559IMG_3572

IMG_3563

Met een mooi resultaat!