Voorbereiding

Het is woensdag 30 december… Één na laatste dag voor het nieuwe jaar!
We zijn bezig met de voorbereidingen van de meisjeskamer want Ana en Andreea komen morgen weer. De twee meiden wonen op dit moment in een staatsopvanghuis met bijna 100 kinderen verdeeld over een jongens en meisjeshuis. Sinds begin deze maand komen de meiden de weekenden bij ons en ook afgelopen kerst. Wat een prachtige meiden met veel potentie, maar wat dragen ze ook een grote rugtas met zich mee. Steeds als ze bij ons thuis zijn zien we de gevolgen van wat deze meisjes hebben gemist in hun levens tot nu toe.

Ondanks dat we soms best pittige momenten met de meisjes meemaken, genieten we van hen en zien we uit naar het moment dat de rechter toestemming geeft dat ze bij ons mogen wonen. Naar verwachting (en hoop) zal het dossier half januari naar de rechter gaan. Vanaf dan wachten we op het moment dat we opgeroepen worden voor een gesprek.

Morgen gaan we (lekker Nederlands) oliebollen bakken! Morgenmiddag komen de meiden en dan hebben we in het vooruitzicht om samen met vrienden te gaan eten en voor de kinderen hebben we echte kindercampagne en sterretjes!

Nog even de laatste voorbereidingen…

IMG_3478 Kast met mooie meisjeskleren! IMG_3481 IMG_3487