Verhuisd..!

In beweging
De titel van deze blog geeft goed weer hoe wij de afgelopen maanden hebben ervaren op ons plekje hier in Roemenië: ‘In beweging’. Letterlijk… en figuurlijk…
Om maar gelijk met mooi nieuws te beginnen: we zijn sinds begin mei verhuisd!
We wonen nu op een prachtig plekje in het dorpje Ghimbav, dit ligt tussen Braşov en Codlea in.

Op de kaart zie je waar Ghimbav ligt, net links naast Brasov

Op de kaart zie je waar Ghimbav ligt, net links naast Brasov

In mei 2014 was er door houtvezelbedrijf Fikse uit Nijbroek een groot transport gesponsord. In dit transport zaten veel spullen voor in het familiehuis en hulpgoederen. Voor de periode van een jaar konden we gebruik maken van de opslagplaats in de kelder van de flat waar we woonden in Codlea. In september hoorden we dat de opslag in de kelder dit voorjaar leeg moest zijn vanwege verbouwing. Vanaf dat we weten dat de opslag leeg gemaakt moest worden zijn we gaan bidden voor Gods voorziening in een nieuwe plaats. En Hij heeft voorzien, op Zijn perfecte timing! Twee weken voordat de opslag leeg moest zijn verhuisden we naar Ghimbav, naar een mooi huis met 3000 m2 grond en een grote schuur waar alle spullen inmiddels zijn opgeslagen!
We hebben nu een huurcontract voor een jaar, binnenkort zal de stichting van waaruit wij werken: Stichting Obed, ons komen bezoeken. Samen met de stichting zullen we gaan besluiten of dit huis als familiehuis gebruikt gaat worden. Als we een definitief besluit hebben genomen zullen we met de eigenaar van het huis om de tafel gaan om een goed contract op te stellen. De eigenaar heeft al aangegeven dat ze dit huis wil gebruiken voor het opvangen van kinderen en bereidt is hiervoor een contract voor lange termijn aan te gaan. Hieronder zijn foto’s te zien van het huis.

Voorkant van het huis

Voorkant van het huis

De achtertuin en de schuur.

De achtertuin en de schuur.

Opslagruimte in de schuur. Nog veel om uit te zoeken en weg te geven, nu hebben we er een mooie ruimte voor.

Opslagruimte in de schuur. Nog veel om uit te zoeken en weg te geven, nu hebben we er een goede ruimte voor om mee aan de slag te gaan.

En dit is het stuk land wat erbij hoort, dit zit aan de achtertuin.

En dit is het stuk land wat erbij hoort, dit zit aan de achtertuin.

David en Benjamin fijn buiten in de tuin, heerlijk!

David en Benjamin fijn buiten in de tuin, heerlijk!

 

En hoe verder?
De komende maand is het plan om een maatschappelijk werker in dienst te nemen, zij zal ons verder gaan helpen met het uitzoeken van alle regels rondom het opzetten van een familiehuis en uit te zoeken welke vorm van opvang het beste past bij onze situatie.
Verder zullen we een Roemeense stichting op gaan zetten, dit is noodzakelijk om het familiehuis te kunnen starten.

Mooie ontwikkelingen dus, stap voor stap!